Soni Lama
Soni Lama

Soni Lama -

Geboren : 1/7/1999

Iedereen weet dat de politieke toestand in Nepal al jaren erg onrustig is. Het gevecht tussen de rebellen (de maoisten) en het leger van de regering vindt echter voornamelijk plaats in de bergen. 

Zoals zo vaak in zulke gevallen zijn het in de eerste plaats de gewone burgers die slachtoffer zijn van dit geweld. Families worden op verschillende plaatsen uit elkaar gedreven, huizen verwoest, bronnen van inkomsten vernietigd, …

Hetzelfde gebeurde met Soni’s familie en het meisje bleef alleen achter. Ze belandde in een shelter in het Humla district en vond daar een onderkomen. De toestand terplekke was echter zo bedreigend dat het niet langer veilig bleek in de bergen te blijven.Met hulp van een jonge Nepali, trok een hele groep kinderen naar Kathmandu. Hier strandden ze echter met heel weinig middelen en al even weinig uitzicht op toekomst.

De jonge Nepalese sociaal werker nam contact op met onze home met de vraag of we een aantal kinderen bij ons in huis konden opnemen. Na de verhuis van de vrijwilligers naar het vrijwilligersverblijf was er extra plaats voor kinderen gecreëerd en bleven er nog een aantal bedjes leeg. Meteen werd dan ook beslist deze bedden te vullen met deze kinderen in nood.Zo kreeg ook Soni een nieuwe thuis.

Na het reilen en zeilen even van op afstand bekeken te hebben, vond Soni haar plaatsje. Het is een schattig meisje dat vele harten wist te veroveren.