Sano Maya Tamang
Sano Maya Tamang

Sano Maya Tamang -

Geboren in 2006

Sano Maya werd samen met haar oudere zusje Tika Maya op 5 mei ' 08 in Shangrila Home opgevangen.

Het gezin waar de meisjes uitkomen telt in totaal 8 kinderen; de oudste 3 jongens (26, 23 en 21) wonen buiten Kathmandu en zorgen voor zichzelf, een broertje van 10 woont bij 1 van de oudere broers in Chitwan en gaat daar naar school, een zusje van 7 woont bij een oom in en de 2 meisjes woonden met hun ouders en nog een ouder broertje in Tinshuli, de wijk die net aan de onze grenst.

Het gezin was erg arm en kon maar net het hoofd boven water houden.In april ('08) probeerde de moeder zelfmoord te plegen door zichzelf in huis in brand te steken. Ze overleed 6 dagen later in Teaching Hospital te Kathmandu.Na het overlijden van de moeder moest de vader een andere woonst zoeken voor zichzelf en zijn 3 kinderen, de vorige kamer en alles wat er nog in was was in vlammen opgegaan. De vader, Pudke Tamang, is een arbeider die van tijd tot tijd werk in de buurt kan vinden. Nu er niemand meer was om voor de kleine meisjes te zorgen kon de man ook niet gaan werken.

Prakash, de sociale worker van Shangrila Home, bezocht het gezin en er werd snel besloten om de 2 meisjes onmiddellijk op te vangen.Voor de broer van 11 zorgen we ook voor een oplossing.De vader zal hier altijd meer dan welkom zijn en voor de meisjes is het fijn dat hij in onze buurt blijft wonen en werken.

Sano Maya was de eerste dagen erg schuw en bang van alles en iedereen. Ze hing zowel letterlijk als figuurlijk aan haar zusje Tika Maya vast. Verdween die even, dan schoten Sano's ogen vol paniek en begon ze te huilen.  Maar tijd, rust, veiligheid en zorg doen wonderen met een kind. Na nog geen week verschenen de eerste kleine glimlachjes op haar gezicht en wie nog niet verliefd op haar was werd het meteen.