Pragati Hamal
Pragati Hamal

Geboren : 6 juni 1999

Iedereen weet dat de politieke toestand in Nepal al jaren erg onrustig is. Het gevecht tussen de rebellen (de maoisten) en het leger van de regering vond echter voornamelijk plaats in de bergen. Zoals zo vaak in zulke gevallen zijn het in de eerste plaats de gewone burgers die slachtoffer zijn van dit geweld. Families worden op verschillende plaatsen uit elkaar gedreven, huizen verwoest, bronnen van inkomsten vernietigd, …

Hetzelfde gebeurde met Pragati’s familie en het meisje bleef alleen achter. Ze belandde in een shelter in het Humla district en vond daar een onderkomen. De toestand terplekke was echter zo bedreigend dat het niet langer veilig bleek in de bergen te blijven.Met hulp van een jonge Nepali, trok een hele groep kinderen naar Kathmandu. Hier strandden ze echter met heel weinig middelen en al even weinig uitzicht op toekomst.De jonge Nepalese sociaal werker nam contact op met onze home met de vraag of we een aantal kinderen bij ons in huis konden opnemen.

Zo kreeg ook Pragati een nieuwe thuis. Aanvankelijk had Pragati met heel wat gezondheidsproblemen af te rekenen. Door een tekort aan evenwichtige voeding en vitamines was het meisje erg verzwakt. Maar één keer dit overwonnen bloeide Pragati meteen open tot een erg innemend  meisje.