Bedrag (niet fiscaal aftrekbaar!) :

Het YRP (Youth Rehabilitation Program) is een doorgangshuis dat oudere straatkinderen een tweede kans biedt d.m.v tijdelijk onderdak en een opleiding

In augustus 2004 is door Wim De Becker het YRP huis - eveneens gelegen in Aarubari - opgericht. In dit huis wonen twintig jongeren tussen de 15 en 20 jaar, onder begeleiding van twee Nepalese sociaal werkers.

Deze jongeren krijgen de kans om door middel van technische opleidingen een toekomst op te bouwen. Er wordt samengewerkt met verschillende instituten voor technische opleidingen ('skill trainings'), die een heel assortiment aanbieden: cursussen voor loodgieter, automonteur, schrijnwerker, elektricien, metselaar, kok, ... opleidingen gaande van een half jaar tot maximum 2 jaar.
Vanuit het YRP huis gaan zij dagelijks naar hun respectievelijke technische opleidingen.


Motormechanicus, een beroep met toekomst

Zo lang deze jongeren aan hun opleiding bezig zijn, kunnen zij hier verblijven. Na afloop wordt er, in samenwerking met de technische instituten, geprobeerd zo snel mogelijk een baan voor hen te vinden en hen op weg te helpen naar een zelfstandig bestaan waarna zij op hun beurt weer plaats maken in het huis voor anderen.

YRP folder (396 kb)