Bedrag (niet fiscaal aftrekbaar!) :

Het opvangtehuis Shangrila Home, het eerste project van Shangrila Home vzw, werd in 1995 opgericht door Inge Bracke en Paul Jacobs.  Het is gestart als een thuis voor 11 straatkinderen.  Momenteel wonen meer dan 80 kinderen in het tehuis en werd er al enkele keren naar een groter gebouw verhuisd.

Inge heeft tot 2006 Shangrila Home (het tehuis en de andere projecten) ter plaatse geleid waarna zij de leiding overgaf aan Wim De Becker.  Wim, een ex-vrijwilliger die zich in Nepal gevestigd heeft, houdt zich nu fulltime met de kinderen en de algemene leiding van alle projecten bezig. Paul Jacobs is voorzitter van de vzw in België.

Wim en Inge

Wim De Becker en Inge Bracke

Paul Jacobs

Paul Jacobs

Sinds 2002 bevond Shangrila Home zich in een voormalig hotelgebouw in Tinchuli Aarubari (een buitenwijk van Kathmandu). Dit huis werd na de aardbeving van 25 april 2015 onbewoonbaar verklaard en is afgebroken.  De kinderen zitten ondertussen tijdelijk in een ander gebouw maar wij hopen in 2018, in het nieuw gebouwde aardbevingbestendige gebouw te trekken dat in aanbouw is


Shangrila Home Gebouw

Shangrila Home - Tinchuli Arubari

De vrijwilligers hebben een eigen appartementje ter beschikking, niet ver van het Home.

Het merendeel van het Nepalees personeel woont eveneens op een steenworp van hun werkplaats.


Staff

Het voltallige SH team in Nepal