Bedrag (niet fiscaal aftrekbaar!) :

Vrijwilligerswerking

Sinds het prille begin van het project werken we met vrijwilligers.
Dit systeem blijkt een prima wisselwerking te zijn tussen een zinvolle bezigheid in vreemde contreien en een prachtige ervaring. De kinderen, zowel als de vrijwilligers, leren ontzettend veel bij. Liefde, aandacht en kennis overbrengen op onze kinderen wordt betaald met een welgemeende kinderlach, erkenning en een diepere kijk op het leven en de problematiek van de levensomstandigheden van de minstbedeelden in Nepal.
Omwille van de grote interesse werken we sinds enkele jaren met een planning.

In Kathmandu is er steeds een verantwoordelijke. Dit is Wim De Becker. Hij leidt het project en bij hem kan je als vrijwilliger steeds terecht met je vragen en voorstellen.
We werken met twee ploegen, bijgestaan door onze Nepalese staf. Het is de bedoeling dat er steeds een van de twee ploegen aanwezig is in het huis.
Concreet betekent dit dat je als vrijwilliger een late dienst ( van 14 uur tot 22 uur) doet, gevolgd door een vroege (van 7 uur tot 14 uur) dienst. Dan een dag vrij en terug opnieuw een late dienst...enz

Je taken bestaan uit het begeleiden van de kleinsten bij de dagdagelijkse dingen ( tijdig opstaan, tanden poetsen, klaar maken voor de school, toezien op de hygiëne, enz…..) banale maar toch belangrijke kleine dingen. Met de groteren, die zelfredzaam zijn, is het belangrijk een vertrouwensband op te bouwen en je algemene kennis met hen te delen.
Belangrijkste is echter een luisterend oor te zijn, te tonen dat ze belangrijk en vooral gewenst en geliefd zijn. Je hebt een opvoedende taak zoals we die hier kennen in leefgroepen.

WIJ VRAGEN :
De juiste motivering, een verblijf van minstens twee maanden, de nodige maturiteit, teamspirit, initiatief en vooral een groot hart. We verwachten uiteraard ook dat, eens afgesproken, het engagement nagekomen wordt.  Minimum leeftijd: 21 jaar, maximum leeftijd : 55 jaar

WIJ BIEDEN :
Tijdens de periode van het vrijwilligerswerk bieden wij een gratis verblijf in een door de organisatie gehuurd appartement. Uiteraard zijn ook de maaltijden in Shangrila Home gratis.

INTERESSE?
We maken dan zo snel mogelijk een afspraak voor een gesprek en als dat vlot verloopt, rest je nog een ticket te kopen en ons de concrete data te laten weten. Wij zetten je op de lijst en verwittigen Wim van je komst. --> Contacteer Paul Jacobs op het nummer 0488/26.25.65 of via Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser. We maken dan zo snel mogelijk een afspraak voor een gesprek en als dat vlot verloopt, rest je nog een ticket te kopen en ons de concrete data te laten weten. Wij zetten je op de lijst en verwittigen Wim van je komst.